Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
facebook
Beste lezer,

Heeft u ‘m al opgehaald, hét cadeau van de Bibliotheek? November is de maand van Nederland Leest, dit jaar met het thema democratie. En daarom krijgt u een boek cadeau (u kunt zelfs kiezen uit drie titels), komt de burgemeester op de koffie en is er op 10 november een Literaire DIS in De Vermaning in Nes, Ameland.

Omdat het thema democratie is, nodigden we Harm van Dijk uit als spreker. Hij haalde de G1000 naar Nederland. Een G1000 is een burgertop, een evenement waarbij op één dag -of avond in het geval van Ameland- inwoners en betrokkenen met elkaar in gesprek gaan over hun eigen stad, dorp of gemeente. Bij een grote G1000 gaan 1000 mensen, aan 100 tafels met elkaar in gesprek. In De Vermaning passen geen duizend mensen. Het wordt daarom een kleine G1000. Eilanders, toeristen, ondernemers, politici; iedereen mag meedoen. De toegangsprijs is 15 euro, voor een gezellige avond inclusief twee drankjes, lekkere hapjes en koffie of thee. Aanmelden kan in de bibliotheek of op ontdekdebieb.nl.

Met vriendelijke groet,

Team Bibliotheek Ameland, 
de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland!

De spreker: Harm van Dijk

Harm van Dijk richtte na de eerste G1000 in Nederland PlatformG1000 op. Daarmee wil hij in elke Nederlandse gemeente, regelmatig een burgertop organiseren. Tijdens de G1000 gaat de gemeenschap met elkaar in gesprek over zaken die zij belangrijk vindt. Iedereen -eilanders, toeristen, ondernemers, politici- mag meedoen. Komt u ook?

23-11: burgemeester op de koffie

Op woensdag 23 november schuift burgemeester De Hoop van 10.30 tot 12.00 uur aan in de Bibliotheek voor een kopje koffie of thee en een informeel gesprek met inwoners van Ameland. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en alles is bespreekbaar: van grote thema’s als democratie tot kleinere lokale onderwerpen. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Copyright 2016 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de Bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.