Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Beste %%voornaam%%,

Deze Update gaat over de nieuwe kennismakingskaarten, de resultaten van Tomke, Fryske Digi-Taalhuis flyers en over stille vertrekkers.

Vragen over deze onderwerpen? Neem dan contact op met je leidinggevende. 

Groeten van Jouke, Doetie en Paulien

NIEUWE KENNISMAKINGSKAARTEN | Er is eindelijk duidelijkheid over de e-books en ons kennismakingsabonnement. We hebben nieuwe kaarten gedrukt en deze komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe. De nieuwe versie heeft een geel kleurtje en de oude (roze) kaarten mag je bij het oud papier doen. 

TOMKE RESULTATEN | In mei en juni werkten we er hard aan om de Tomke-actie tot een succes te maken. En dat is gelukt! In totaal werden 88 kinderen lid van de bieb (doel was 10), kwamen er 366 kinderen naar de voorstellingen (doel 150) en namen ze 138 familieleden mee (doel was 75). Team Educatie is blij met het resultaat. Eltsenien tige tank foar de meiwurking oan dit sukses.

FRYSKE FLYER DIGI-TAALHUIS | Omdat we bij enkele Digi-Taalhuizen merken dat sommige potentiële cursisten beter Fries kunnen lezen dan Nederlands, is er nu ook een Friese algemene Digi-Taalhuisflyer beschikbaar. Bibliotheken Buitenpost, Surhuisterveen, Dokkum en De Westereen ontvangen een stapeltje. Ook de gemeente Achtkarspelen heeft ze ontvangen. Ze zien er verder hetzelfde uit als de Nederlandstalige Digi-Taalhuisflyer en je kunt het dus ook op dezelfde manier gebruiken.

WERKGROEP STILLE VERTREKKERS | Omdat we nog steeds zien dat leden opzeggen zonder dat we contact met ze hebben, is er een werkgroep Stille vertrekkers in het leven geroepen. Deze werkgroep maakt een plan om leden die langere tijd niet in de bibliotheek zijn geweest op een positieve en actieve manier te benaderen. We zijn van plan ze een activiteit aan te bieden die ze in de bibliotheek boeken aan de balie. Dat wordt dan een uitgelezen moment om deze leden bij te praten over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Tijdens het frontoffice overleg van september komt dit punt nog uitgebreid aan de orde.

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

Update teruglezen? Je vindt ze in de map Nieuwsbrieven en Update op Algemeen. De hoofdonderwerpen staan achter de bestandsnaam zodat je makkelijk de juiste kunt terugvinden.

Klik hier om je uit te schrijven.