Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Er wordt hard gewerkt om Bibliotheek Dokkum klaar te maken voor meer bezoekers en meer uitleningen. Aanstaande maandag, 13.00 uur openen wethouders Peterson (Dantumadiel) en De Graaf (Dongeradeel) samen de vernieuwde bibliotheek. Vanaf 09.30 uur staan de deuren al op een kier voor de echt nieuwsgierige aagjes. Graag tot snel!

Kom langs en maak kans op mooie prijzen!
Breng je van 1 tot en met 13 december een bezoek aan Bibliotheek Dokkum, dan staat de koffie klaar en ontvang je een lot met een geluksnummer. Daarmee maak je kans op mooie prijzen, waaronder een e-reader, een luxe abonnement, theaterkaartjes en een cursus van de Volksuniversiteit. Van 15 tot en met 31 december kun je in de bibliotheek zien of je gewonnen hebt.

De bibliotheek is flink onder handen genomen. Er is niet alleen geverfd en met kasten geschoven. De bibliotheek is ook opnieuw ingedeeld. Onze hele collectie is onderverdeeld in 6 werelden met elk een eigen kleur. Er zijn 3 werelden voor volwassenen: spannend & actief, liefde & leven en literatuur & cultuur. En 3 werelden voor kinderen en jongeren: kids 0-8, kids 8-12 en young. Een nieuwe indeling dus, maar ook een nieuwe manier van zoeken.

Wil je daar alles over weten? Op 1 december start er op elk heel en half uur een rondleiding. Van 2 tot en met 13 december start er op elk heel uur een rondleiding. Kun je iets niet vinden? Vraag een medewerker!

In 2012 zetten de wethouders van Dantumadiel, Dongeradeel, Achtkarspelen, Ferwerderadiel en Kollumerland hun handtekening onder de regiovisie voor het bibliotheekwerk. Die regiovisie gaat uit van minder vestigingen, maar meer dienstverlening. Dit is ook de reden dat Bibliotheek Damwâld op 12 december definitief de deuren sluit en dat de dichtstbijzijnde vestigingen in Dokkum en De Westereen worden klaargemaakt voor meer bezoekers en meer uitleningen. Het aantal vestigingen in de regio neemt af, maar de kwaliteit neemt dankzij de intergemeentelijke samenwerking toe. Bezoekers kunnen rekenen op een ruimere collectie en meer openingsuren.

Copyright 2014 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.