Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

De hele maand krijgt u van de bibliotheek een boek cadeau: Ik, robot van Isaac Asimov. Een boek met negen verhalen, waaraan Ronald Giphart een tiende verhaal toevoegde. Hij schreef het samen met robot Asibot. Benieuwd? Haal het gratis boek op in de bibliotheek bij u in de buurt.

Robotica, daar draait het om tijdens Nederland Leest. Ze kunnen al onkruid wieden, verhalen schrijven, voor ons zorgen en werken bij de politie. Nemen robots straks inderdaad onze banen over? En moeten ze dan ook loonbelasting betalen? Wilt u later verzorgd worden door een robot? Of wordt menselijk contact één van de nieuwe rechten van de mens? Stof tot nadenken en stof om over te praten. Dat kan bijvoorbeeld in Bibliotheek Dokkum op donderdag 23 november. Daarover hieronder meer.

Zanger, schrijver, gitarist en dichter Nyk de Vries maakte speciaal voor de Bibliotheek een multimediale voorstelling rondom robotica. Er is muziek, mooie verhalen, ruimte voor debat en in de pauze staat u oog in oog met twee robots! De Bibliotheek organiseert deze verrassende avond uit in en in samenwerking met het Kennis- en Innovatiehuis (Kuipersweg 5). Bestel uw kaarten(€7,50 voor leden, inclusief drankjes) op ontdekdebieb.nl.

VPRO Tegenlicht maakt bijzondere documentaires, ook over robots. Tijdens deze Tegenlicht Meet Up zien we fragmenten van Tegenlicht en andere films en documentaires over robotica. Daarna ga we er over in gesprek. De avond wordt geleid door enthousiaste discussieleider Paulien Schreuder van de Bibliotheek. Kijkt en praat u mee? Dat kan in Bibliotheek Dokkum op donderdag 23 november. De toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk opontdekdebieb.nl.

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.