Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
facebook
Beste lezer,

Heeft u ‘m al opgehaald, hét cadeau van de Bibliotheek? November is de maand van Nederland Leest, dit jaar met het thema democratie. En daarom krijgt u een boek cadeau (u kunt zelfs kiezen uit drie titels), komt de burgemeester 15 november op de koffie en is er een Literaire DIS in Van der Werff op 29 november, 18.30 uur.

Omdat lezen en eten een geweldige combinatie is en er vele manieren zijn om een boek te ervaren organiseren de Friese bibliotheken in restaurants en bibliotheken de Literaire DIS. Ook op Schiermonnikoog! Nyk de Vries is één van de sprekers, hij is schrijver en dichter, en gitarist bij Meindert Talma & The Negroes. Nyk de Vries treedt veel op met zijn gedichten, korte verhalen en muziek. Vorig jaar kwam zijn roman Renger uit. Dat boek draagt hij als hoorspel voor tijdens de Literaire DIS op Schiermonnikoog.

Daarnaast vertellen Harm van Dijk en Jan Hendrik Jansen over hun werk, hun dromen en de democratie. En dan vooral over hoe zij met hun werk burgers in dialoog laten gaan over hun dorp, stad, provincie óf eiland. Kortom, een veelzijdige, interessante avond! De toegangsprijs is 15 euro voor een tweegangendiner inclusief twee drankjes. Reserveren kan in de Bibliotheek en per e-mail bij Josine Olgers, j.olgers@bnfrl.nl.

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân, 
de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland!

15-11 Martijn Aslander in Stiens

Op 15 november is er een Literaire DIS in De Skalm in Stiens. Martijn Aslander is de spreker, hij is de stand-up filosoof die onlangs nog de grote zaal van De Harmonie uitverkocht. Hij vertelt over hoe de samenleving van nu, morgen en later volgens hem werkt. Tussendoor verzorgt restaurant De Posthoorn een driegangendiner, deels in buffetvorm en is er dans, poëzie en debat. De toegangsprijs is €22,50 voor een gezellige avond, driegangendiner, twee drankjes en koffie na. Aanvang 18.30 uur. Aanmelden kan op ontdekdebieb.nl.

15-11 Koffie met de burgemeester

Aansluitend bij het thema democratie komt burgemeester Stellingwerf tijdens Nederland Leest op de koffie in Bibliotheek Schiermonnikoog. Op dinsdag 15 november schuift hij van 15.30 tot 17.00 uur aan voor een kopje koffie of thee en een informeel gesprek met inwoners van Schiermonnikoog. Iedereen is welkom en alles is hierbij bespreekbaar: van grote thema’s als democratie tot kleinere lokale onderwerpen. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Copyright 2016 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de Bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.