Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Tijdens deze donkere dagen voor Kerst blikken wij nog even terug op 2016. We startten dit boetevrije jaar met een prachtig activiteitenaanbod. We gingen samenwerken met nog meer scholen, verwelkomden nieuwe leden en enthousiaste medewerkers, openden Digi-Taalhuizen en vernieuwden onze hele website. Kortom: een jaar om trots op te zijn! We hopen dat u ook met veel plezier terug kijkt op úw jaar en wensen u hele fijne feestdagen.

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân
de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland

Meer activiteiten op meer locaties

Bijna 2000 bezoekers gingen in 2016 naar een activiteit in de Bibliotheek. De reacties zijn lovend en daarom gaan we door. Met meer activiteiten in al onze vestigingen. Houd de post en onze website in de gaten, want het programma voor het eerste halfjaar van 2017 komt er aan!

Bekijk de foto's en video's op Facebook >
Lezen en schrijven voor iedereen

Onlangs openden we ook in De Westereen en Dokkum een Digi-Taalhuis. Laaggeletterden kunnen nu op zes locaties in Noord-Fryslân terecht om te oefenen en voor ondersteuning door Taalmaatjes. Zo is leren lezen, schrijven en werken met de computer voor iedereen toegankelijk.

De opening van Digi-Taalhuis Dokkum >
Bibliotheek voor kinderen op school
Alle kinderen laten genieten van boeken en lezen; daar gaan we voor. Kinderen komen naar de Bibliotheek, maar wij komen ook naar hen toe. We gaan naar peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en zijn actief op 130 basisscholen in Noord-Fryslân. Daar voegden we recent alle dertien scholen van Christelijk Basisonderwijs Noardwest-Fryslân aan toe.

Leestips en tips voor werkstukken >
Nieuwe leesconsulenten
Leerkrachten ondersteunen bij leesonderwijs, het leesplezier verhogen en het lezen bevorderen; dat is het werk van onze leesconsulenten. Het team is onlangs uitgebreid met twee nieuwe medewerkers: Hanneke Sinnema en Lydie Sonsma.Zo gaan we op volle sterkte het nieuwe jaar in, te beginnen met de Nationale Voorleesdagen in januari.

Even voorstellen: onze leesconsulenten >
Facebook voor iedereen

1 januari openden we onze Facebook-pagina. Die vullen we met boekentips, activiteiten, kijkjes voor en achter de schermen en leuke video's voor onze 6.300 volgers. Kent u onze pagina nog niet, neem dan vooral eens een kijkje.

Ontdek de bibliotheek op Facebook >
Website compleet verniewd

Toen we toch online bezig waren, vernieuwden we ook meteen onze website. Al kennis gemaakt? Een nieuwe uitstraling, veel informatie voor jeugd, een link Fryslân, boekentips, nieuws en onze klantenservice. Welkom op onze site.

De website ontdekken >
Copyright 2016 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.