Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Vanaf 24 januari is het genieten geblazen met het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Peuters en kleuters zijn in vijf bibliotheken welkom bij Inkipinkies poppentheater Tijger ligt ENORM in de weg! De toegang is gratis en vol = vol.

Onze leesconsulenten lezen voor in bibliotheken en peuterspeelzalen, voorleestips staan op onze website en de mooiste (prenten)boeken liggen natuurlijk klaar in de bibliotheek. Kijk op onze pagina ontdekdebieb.nl voor meer informatie en de locaties van de voorstellingen.

Heerlijk (voor)lezen tijdens De Nationale Voorleesdagen!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân,
de bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland
(en dat blijven we natuurlijk: kinderen altijd gratis lid en iedereen boetevrij)

Per 1 januari 2018 veranderen de openingstijden van Bibliotheek Franeker. Zo gaat de bibliotheek op de rustige vrijdagavond dicht. Sinds enige tijd is de bibliotheek van dinsdag tot en met vrijdag geopend in de ochtend. 

maandag 13.30 - 18.00
dinsdag 09.30 - 18.00
woensdag 09.30 - 18.00
donderdag 09.30 - 18.00
vrijdag 09.30 – 18.00
zaterdag 10.00 - 15.00

Leeuwarden Fryslân 2018 wordt 27 januari officieel geopend met een proeverij van alle projecten. Daaraan doet ook Leen een Fries, het project van de bibliotheek mee. In de gloednieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort is een proeverij van Leen-Friezen. Doe een mini-berenburgproeverij, leer vloggen of de beginselen van het kaatsen. 19.00-21.00 uur, de toegang is gratis!

De Bibliotheek is er voor iedereen die graag iets wil leren in de digitale wereld. Bij Bibliotheek Franeker kunt u gratis deelnemen aan de zesdelige cursus Kennismaken met de computer. Hier leert u de basisprincipes van hoe uw computer werkt. 

De cursus start op maandag 29 januari. Aanmelden graag voor 22 januari bij de balie van de Bibliotheek, online via ontdekdebieb.nl of bel 088 - 16 56 123.

Ssst! De tijger slaapt. En dat op zijn verjaardag. Tijger ligt daarbij zo ENORM in de weg, dat zijn dierenvriendjes er niet langs kunnen. Gelukkig hebben ze goede ideeën! Zo gebruiken ze een grote ballon, een springveer en een vliegend tapijt om over de tijger heen te komen. Weten hoe het verhaal gaat? Kom dan naar dit prachtige poppentheater over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. Het poppentheater met muziek van Inkipinki is geschikt voor kinderen van twee tot zes jaar en duurt ongeveer een half uur. De toegang is gratis en vol = vol!

Zaterdag 27 januari om 14.00 uur in Bibliotheek Franeker.

Herinneringen uit onze kinderjaren hebben zich vaak als onbeweeglijke beelden in ons geheugen genesteld. Schrijven over uw leven geeft u een nieuw perspectief op bestaande herinneringen. Op donderdag 8 februari start in Bibliotheek Franeker de cursus autobiografisch schrijven met als thema: jeugdherinneringen. Kijk voor meer informatie op ontdekdebieb.nl of meld u aan bij de balie van de bibliotheek. 

Geniet van een prachtige boekverfilming tijdens de Boekenbios in de Bibliotheek Franeker. Op donderdag 15 februari wordt de film Tonio naar het boek van A.F.Th. van der Heijden vertoont. De film wordt ingeleid door docente Nederlands Ali Drost. Onder het genot van een hapje en drankje wordt de film nabesproken. Tip voor scholieren! Lezen voor de lijst? Bespaar jezelf veel tijd, kom naar de Boekenbios! Reserveer uw ticket op ontdekdebieb.nl. 

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.