Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
facebook
Beste lezer,

Over enkele dagen start het spannende digitale Moordspel! Het Moordspel is een wedstrijd waarbij een spannend verhaal, een klassieke ‘whodunit’, in delen online gepubliceerd wordt. Deelnemers kunnen meelezen en raden wie de moordenaar is. De spannende thriller 'Moord in de polder' is geschreven door de jonge talentvolle schrijfster Elfie Tromp. 

Het spel begint op 1 juni en duurt t/m 19 juni. Gedurende deze periode verschijnen delen van het verhaal online op www.hetmoordspel.nl en op onze Facebook. U doet toch ook mee?

Met spannende groet,

Bibliotheken Noord Fryslân, de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland!

Week van het Luisterboek

van 23 tot en met 29 mei is het de Week van het Luisterboek, met dit jaar een luistergeschenk van Sander van de Pavert (Lucky TV). Sander van de Pavert produceerde - in typisch Luckyiaanse stijl - een absurdistisch en extravagant hoorspel. Om dit speciale luistergeschenk van een gouden randje te voorzien, vroeg de maker van LuckyTV niemand minder dan het staatshoofd, Koning Willy, de inhoud te verzorgen.

Lees meer over het Luistergeschenk
VakantieBieb

Vanaf 1 juni start de Vakantiebieb voor de jeugd. De VakantieBieb-app is het grote zomercadeau van de Bibliotheek voor iedereen die vakantie viert - op het strand, in de bergen of gewoon thuis. De app omvat een grote selectie Nederlandse e-books, met voor ieder wat wils. Vanaf 1 juli wordt het aanbod uitgebreid met e-books voor volwassenen. 

Download de app >
Tomke 20 jier!

Het is feest, want Tomke viert dit jaar zijn 20ste verjaardag! Dat vieren we met een toernee langs diverse vestigingen tot en met 8 juni. U kunt nog naar Bibliotheek Harlingen, Franeker, Dokkum of Stiens. Er zijn Tomke-poppenkastvoorstellingen en natuurlijk kunnen kinderen ook met de jarige op de foto.

Bekijk de data en locaties >
Online Catalogus

Enkele dagen geleden is de nieuwe online bibliotheek catalogus in gebruik genomen. Deze bevat niet alleen het bezit van de Friese openbare bibliotheken, maar ook de collecties van de Nationale Bibliotheek Catalogus.

Daarnaast vindt u het aanbod van de E-books van de Bibliotheek, Muziekweb, Tresoar, het Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum, Delpher, historische boeken en kranten van de Koninklijke Bibliotheek (online leesbaar) en de historische Gutenberg collectie (online leesbaar). Als u in de nieuwe catalogus zoekt, worden al deze collecties tegelijkertijd doorzocht en krijgt u een breed aanbod om uit te kiezen.

Meer informatie over de catalogus >
Copyright 2016 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.