Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Aan alle schrijftalenten, leesfanaten en creatieve kinderen van Schiermonnikoog,

Alstublieft: een mooi cadeau van uw Bibliotheek! Ieder jaar viert de Bibliotheek in november samen met haar leden het plezier van lezen, verhalen en boeken tijdens Nederland Leest. Alle leden krijgen deze maand een boek cadeau, zo stimuleert de Bibliotheek heel Nederland hetzelfde boek te lezen en erover te praten. Dit jaar is dat een boek vol korte verhalen, samengesteld door A.L. Snijders.

Elke provincie heeft dit jaar een eigen editie, om te vieren dat Nederland Leest tien jaar bestaat. De verhalen van A.L. Snijders worden voorafgegaan door een aantal mooie korte verhalen uit Fryslân. Over het boek praten kan overal en met bijna iedereen. Maar in het bijzonder tijdens de Literaire DIS in 12 restaurants, schouwburgen en bibliotheken in Fryslân.

Dinsdag 24 november, 19.30 uur is er een Literaire DIS in Bibliotheek Schiermonnikoog. Joubert Pignon vertelt dan zijn eigen korte verhalen. Natuurlijk ook het verhaal dat A.L. Snijders selecteerde voor de Nederland-Leest-bundel. Pignon laat je verdwalen in de absurditeit van het bestaan en wordt ook wel specialist in mislukkingen genoemd. Deze avond kan natuurlijk alleen maar goed gaan! Naast mooie verhalen krijgt u deze avond ook een heerlijke proeverij met kleine, lokale hapjes voorgeschoteld.

Toegang: €5,- voor bibliotheekleden en leesgroepen, 7,50 voor niet-leden. Reserveer in de Bibliotheek of bel 088-1656123.

Met vriendelijke groet,

Team Bibliotheek Schiermonnikoog

Korte-verhalen-schrijfwedstrijd

Wie zelf ook inspiratie voor een kort verhaal heeft, kan op Schiermonnikoog meedoen aan de korte-verhalen-schrijfwedstrijd. Een verhaal van maximaal 400 woorden insturen kan tot 19 november naar zeerkortverhaal@gmail.com. De schrijver van het mooiste verhaal wint een boekenbon en dit verhaal wordt tijdens de Literaire DIS voorgelezen door Joubert Pignon! Landelijke roem vergaren kan door met hetzelfde verhaal ook mee te doen aan de landelijke schrijfwedstrijd.

Meer over de schrijfwedstrijd >>
Wie maakt het lelijkste schilderij?

Het verhaal waarmee Joubert Pignon in de bundel staat, heet Het lelijkste schilderij ter wereld. Wij denken dat de kinderen van Schiermonnikoog ook best een lelijk schilderij kunnen maken. Daarom zijn ze op dinsdag 10 november, 15.30 uur welkom in Bibliotheek Schiermonnikoog om iets prachtigs lelijks te kliederen. De toegang is gratis.

Copyright 2015 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.