Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Aan alle Terschellinger schrijftalenten en leesfanaten

In november leest heel Nederland de favoriete korte verhalen van A.L. Snijders. Alle bibliotheekleden krijgen namelijk tijdens Nederland Leest een mooie pocket vol korte verhalen cadeau. Wie zelf ook inspiratie voor een kort verhaal heeft, kan op Terschelling meedoen aan de korte-verhalen-schrijfwedstrijd.

Schrijf een verhaal, win een e-reader
Een kort verhaal is maximaal 400 woorden lang. Insturen kan tot 12 november naar info@bnfrl.nl. Een vakkundige jury kiest het mooiste verhaal. De schrijver van dat verhaal wint een e-reader! De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Literaire DIS op woensdag 18 november (20.00 uur) in Bibliotheek Terschelling. Tijdens deze mini-DIS kunnen de auteurs hun verhalen voorlezen onder het genot van een proeverij van heerlijke lokale hapjes (€ 5 voor leden, € 7,50 voor niet-leden).

Met vriendelijke groet,

Team Bibliotheek Terschelling

Landelijke roem

Landelijke roem vergaren? Doe dan voor ook mee aan de landelijke schrijfwedstrijd. Een verhaal insturen kan tot 22 november. Juryvoorzitter en schrijver Ernest van der Kwast trakteert de winnaar op een exclusieve masterclass en laat het winnende verhaal debuteren op Radio 4.

Meedoen of meer weten?
Schrijftips

Bij het schrijven van een kort verhaal is het voor de meeste mensen vooral moeilijk om het kort te houden. Kill your darlings, heet dat in vakjargon: schrappen dus. Enkele andere tips: zorg voor een pakkende openingszin en creëer een hoofdpersoon waarmee je je kunt identificeren.

Bekijk alle schrijftips >
Copyright 2015 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.