Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Geachte heer, mevrouw,

Het Bildts Dokumintasysintum geeft een boek uit over het leven en werk van Bildtse kunstenaar Johannes Blanksma. Zondag 11 oktober wordt het boek gepresenteerd. En u bent daarbij van harte welkom!

Het topje van de ijsberg, dat blijkt -achteraf- het schilderij van Johannes Blanksma dat het Bildts Dokumintasysintrum in 2013 cadeau kreeg. Blanksma, een Bildtse melkventer en schilder (1897-1988) reproduceerde werken van grote meesters als Rembrandt en Vermeer, maar maakte ook eigen werk. Zijn schilderijen van Sint Annaparochie en omgeving geven een prachtig inkijkje in het Bildt van zijn tijd.

Steeds vaker hoorden de medewerkers van het Dokumintasysintrum bezoekers zeggen dat ook zij een Blanksma aan de muur hebben. Gekocht, geërfd, gekregen of gevonden; het leverde mooie verhalen van trotse eigenaren op. Het Bildts Dokumintasysintrum besloot die verhalen te verzamelen en actief te zoeken naar meer werk van ons eigen Blanksma. Het resultaat van die zoektocht is het boek Johannes Blanksma, melkventer in de ban van penseel en palet.

Het eerste exemplaar van dit boek wordt op zondag 11 oktober om 15.30 uur overhandigd in MFC Ons Huis. U bent daarbij van harte welkom. Alleen op 11 oktober en bij voorintekening kunt u het boek aanschaffen voor slechts € 17,50. Na 11 oktober is het boek in Bibliotheek Sint Annaparochie te koop voor € 20,-. Heeft u een boek gereserveerd, dan kunt u het op 11 oktober afhalen. Pinnen is niet mogelijk, gelieve het verschuldigde bedrag in contanten mee te nemen.

Met Bildtse groetnis,

Namens het Bildts Dokumintasysintrum,
Ali Bronger

Copyright 2015 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.